Zoek op trefwoord :
Busverbinding Nieuw Rijngeest
Verschenen in 'Rover' - 24-06-2014

Brief ROVER Holland Rijnland aan de gemeenteraad van Oegstgeest

Afbeeldingen helaas niet meegenomen

 

Al enige jaren proberen wij een of meerdere buslijnen van Noordwijk en/of Katwijk via Nieuw Rhijngeest en het BioScience Park naar Leiden Centraal te laten rijden. Dit betekent zowel een OV-ontsluiting van uw wijk Nieuw Rhijngeest als een kortere verbinding voor veel werknemers die op het BioScience Park werken en in Katwijk en/of Noordwijk wonen. Deze gedachte sluit ook goed aan bij de door de provincie en Holland Rijnland gewenste Kennislijn.

Als eerste begin zou bus 37 (aanvankelijk een uurdienst, maar nu overdag een halfuurdienst) vanuit Katwijk via Nieuw Rhijngeest en de Wassenaarseweg in Leiden gaan rijden. De bedoeling was dat dat met ingang van de dienstregeling 2014 (start in december 2013) zou gebeuren. De gemeente Oegstgeest heeft herhaaldelijk verzekerd dat de benodigde infra-structuur op tijd gereed zou zijn. Onlangs bleek ons echter dat er nog sprake is van onenigheid tussen de gemeente Oegstgeest en Arriva over de breedte van de aan te leggen weg. Dat verbaast ons, gezien de verzekering dat de weg in december 2013 klaar zou zijn.

 

Wij hebben de situatie ter plaatse bekeken. Op de op 23-6-2014 gemaakte foto vanaf de Rhijnhofweg ziet U een stuk weg in het verlengde van de Wassenaarseweg in westelijke richting. De weg buigt aan het eind af naar rechts. Vanaf dat punt houdt de weg op, en ontbreekt een stuk weg van 350 m tot aan de brug nabij Jachtrust  

 Dat is weergeven tussen de twee markeringen op onderstaand plaatje gemaakt in GoogleMaps:

 Het lijkt ons alleszins redelijk dat het ontbrekende stukje weg zo snel mogelijk door de gemeente Oegstgeest met dezelfde breedte als van het reeds aangelegde stuk wordt aangelegd. Deze weg hoeft niet beschouwd te worden als een vrije busbaan, het is tevens geschikt als ontsluitingsweg voor bewoners van Nieuw Rhijngeest en voor fietsverkeer van Corpus naar de Rhijnhofweg.