Zoek op trefwoord :
Omleiding bussen tijdens opbreking Breestraat
Verschenen in 'Rover' - 05-02-2014

De gemeente Leiden wil de inrichting van de Breestraat veranderen. De werkzaamheden daartoe zijn voorzien voor de maanden juni t/m september. Dit heeft grote consequenties voor de bereikbaarheid van Leiden met het openbaar vervoer, omdat de bussen die maanden niet door de Breestraat zullen kunnen rijden.

Arriva is het volgende van plan:

De stadslijnen 1-4 gaan elk in een 40 minutendienst rijden over de Witte Singel, terwijl deze bussen nu elk eens per half uur rijden

Lijn 45 en 365 worden geleid via Hooigracht – Langegracht

Lijn 169, 182, 186 en 187 worden geleid via Langegracht, Pelikaanstraat en Zijlsingel

Lijn 186 en 187 worden gesplitst in een deel Oegstgeest – Leiden CS en Leiden CS – Gouda.

Rover Holland Rijnland accepteert dat de opbreking van de Breestraat ongemak voor de reiziger veroorzaakt. Maar we verzetten ons tegen een lagere frequentie voor de stadslijnen, die ook zal betekenen dat allerlei aansluitingen, bij voorbeeld bij Station Lammenschans, zullen verslechteren.

Volgens Arriva is die verslechtering het gevolg van het feit dat Arriva niet ten laste van het projectbudget door de gemeente wordt gecompenseerd voor de bedrijfsschade die zij leidt door de opbreking. Die bedrijfsschade wordt nu dus verhaald op de reiziger, die minder service kent. Wij achten dit niet acceptabel en roepen de gemeente op Arriva in staat te stellen de frequentie van de dienstregeling te handhaven.